Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

1.lecke –

1. aranyszabály


15-20 éve, a 90es évek elején az MLM volt a nagy lehetőség sokak számára. Azóta az infotermék volt még nagy sláger, most pedig a közösségépítő rendszer lesz. Persze nem akármilyen, hanem:

 

Egy jól megtervezett, jól kivitelezett és jól piacradobott szolgáltatás,
vagy közösségépítő rendszer.


Miért? Mert…


• havi fix bevételt hoz
• teljesen leautomatizálható
• ott dolgozol, ahol akarsz
• alacsony költségekkel üzemeltethető

 

Egy közösségépítő rendszer egyik alapja az, hogy kiépíts egy aktív közösséget. Ha ezt megtetted, akkor a kapcsolatrendszered is bővülni fog. A kapcsolatrendszer pedig az üzleti siker egyik alapköve. Ez a konstrukció olyan életszínvonalat biztosíthat, amit nagyon kevés más rendszer. Ez az az üzleti modell, ami az online vállalkozás prémium kategóriáját képviseli.

 Tervezheted úgy is a rendszert, hogy a közösségépítő szolgáltatás a te neved építse, de úgy is felépítheted, hogy a vállalkozásod, vagy céged márkanevét építse.

 

Példák:


Neved építése, kontra márkanév:


• Wolf Gábor – MarketingCommando, Marketing Navigátor
• Nicholas Victor – CasanovaTitkok, Nőcsábász Akadémia
• Schlingloff Sándor – MarketingMegoldások
stb.

 

A közösségépítő modell másik fontos tényezője, hogy sok embernek tudsz segíteni egyszerre.

Mivel egy közösségépítő rendszer egyik alapeleme az állandó és megújuló tartalom, ezért nemcsak egyszer, hanem folyamatosan tudsz tudást és segítséget átadni.

 

Továbbá:


• Nem kell raktárkészlettel rendelkezned! – a vállalkozások többsége több milliós raktárkészletet tárol, s bizony abba sok pénzt kellett befektetniük.
• Alacsony kiadásaid lesznek. Előbb-utóbb, ha a rendszer stabilizálódik, fix kiadásokra számíthatsz, nagyon magas a profitsáv mellett.

 

„Dolgozz egyszer, arass többször!”

 

Ha valamiben szakértővé, úgymond guruvá akarsz válni, az a leggyorsabb módja, ha elkezded tanítani. Természetesen, ehhez előbb kell egy stabil alaptudás. Azonban, ahogy elkezded tanítani, és van benned igény arra, hogy igazán jól akard tanítani, akkor tényleg guruvá fogsz válni.

 


Érdekesség:


A 4órás munkahetet olvastad? Mit gondolsz, miért volt nagy sikere?

 

Egyrészt felkelti a figyelmet a cím, másrészt az elfoglalt vállalkozóknak az egyik legáhítottabb álmát szólította meg. Egy elfoglalt vállalkozónak az álma a szabadság. A teljes szabadság. Az, hogy ő döntse el, hogy mit csinál, hogyan csinálja, mikor csinálja, hol csinálja. Tehát teljes szabadsága van. A 4órás munkahét erre az álomra célzott, ezért lett óriási siker. Ja és persze jó marketingje volt 🙂

 

Építs közösségépítő szolgáltatást …

 

Amikor eldöntöd, hogy felépítesz egy előfizetéses rendszert, biztos felmerül benned a kérdés:

 

Mennyi időt és energiát kell belefektetnem?

 

A válaszom: 1-3 évet. Ha ügyes vagy, és van már némi infovállalkozásos múltad, akkor egy év alatt szinte a hetedik fázisig fel tudsz építeni egy ilyen rendszert. Én fél év alatt csináltam meg, az ötlettől a kivitelezésig. Hozzá kell tennem, hogy infomarketingben elég sok tapasztalatom volt. 2009 nyarán jött az ötlet, és az első közösségépítő rendszeremet 2010 decemberében már teszteltem, januárban pedig beélesítettem. Egy nagyon bonyolult modellt raktam össze a nulláról. Ha egyszerűt raktam volna össze, azt 2-3 hónap alatt megcsináltam volna.

 

Ez a rendszer az Álláskeresés Hatékonyan Klub volt

 

Egy jó üzleti modell evolúciója 7 fázisra bontható:


1. Tervezési fázis
2. Felépítési fázis
3. Logisztika kialakulásának fázisa
4. Felfuttatási fázis
5. Stabil folyamatok kialakulásának fázisa
6. Teljes leautomatizálás fázisa
7. Kiszállás

 

A legnagyobb kreativitást és energiát az első 3 fázisba kell belefektetned. Nagyon sokan itt feladják, ez a legnehezebb és itt kell a legtöbb pénzt, időt és energiát beletenned. A felfuttatási fázisban már van bevételed és elkezd működni a rendszer, így onnantól már sínen vagy. Az 5.-6. fázisban már látod a fényt az alagút végén, ami hihetetlen motivációt ad. Én jelenleg a 4.-5. fázisban tartok a közösségépítő rendszereimmel és huh… Tele vagyok energiával,
hihetetlenül nagy a motivációm és alig várom, hogy gigantikus álmaim megvalósítsam!

 

Válasszon egy formátumot
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item