2.lecke

2. aranyszabály

Miért kezdj bele most?

 

 

Mert üres a piac. Pár év múlva már telítve lesz, de most még kiaknázásra vár! 3-5 év múlva mindenki ezt a modellt fogja követni – Öt éve nagyon kevesen voltak, akik adatbázist, listát építettek a weboldalukon. Emlékezz vissza, akkoriban hány hírlevélre voltál feliratkozva? Ha feliratkoztál az első hírlevélre és megkaptad az első emailt, nagy örömmel töltött el és figyelmesen olvastad végig. Időközben feliratkoztál a második hírlevélre, majd a harmadikra. Mi történt? Megoszlott a figyelmed. Kezdted szortírozni őket. Az ötödiknél már kezdett eleged lenni … Mikor feliratkoztál a huszadikra, valószínűleg azt csinálod, amit én, hogy külön mappát hozol létre és minden tizediket olvasod át. Mindez azt jelenti, hogy a hírlevélnek a hatékonysága egyre csökken. Ugyanez lesz az előfizetéses rendszerekkel is. Ha most elindítasz egy közösségépítő rendszert, még viszonylag könnyű lesz tagokat szerezni. De öt év múlva, mikor már több száz közösségépítő rendszer lesz a piacon, nagyon nehéz lesz rávenni az embereket a sokadik tagságra.

 

 

Ma, 2011-ben az egyik legnagyobb probléma, hogy mindenhonnan áramlik az információ, és nem tudjuk kiszűrni közülük a legfontosabbakat.

 

 

Ezért fontos az, hogy kész, kidolgozott rendszerekkel, komplett megvalósítható stratégiákkal találkozunk, mert nem kell magunknak végigjárni azt a hosszú és fáradalmas utat, ami ahhoz szükséges, hogy kidolgozzunk egy rendszert.

 

 

A bankkártyás fizetés előnyei

 

 

Az egyik legjobb dolog, ami sajnos még Magyarországon gyerekcipőben jár, az a bankkártyás fizetés. Viszont a bankkártyával való fizetésnek a kultúrája robbanásszerűen terjedni fog. Az amerikai online piacnak az egyik legnagyobb előnye, hogy minden leautomatizálható, és mindent bankkártyával fizetnek. Magyarország is elkezdett fejlődni ezen a téren. Kezdd el most, és egy-két év múlva át tudsz térni a bankkártyás fizettetésre, aminek az lesz az eredménye, hogy az ügyfelek hosszabb ideig fognak nálad maradni. Személy szerint alig várom a bankkártyás kultúra tömeges elterjedését!

 

 

Tévhitek

 

 

Ahogy az eddigiekből leszűrhettük, ez nem egy ”gazdagodj meg gyorsan és könnyen” séma. Ez egy valódi és komoly üzleti modell, amelybe munkát kell fektetned. Kreatívnak és elszántnak kell lenned. Ha nincsenek benned meg ezek a tulajdonságok, akkor egy vállalkozást sem fogsz tudni sikerre vinni. A másik fontos tényező pedig az, hogy szenvedéllyel kell csinálnod. Ha nem csinálod szenvedéllyel, akkor nem éri meg vállalkoznod! Nagyon sok emberrel beszéltem az utóbbi időben. Arra jöttem rá, hogy az a legnagyobb probléma, hogy mindenki bele van fásulva a dolgokba, a napi hajtásba, a vállalkozás mókuskerekébe…

 

Egy közösségépítő szolgáltatás beindításánál is lesznek megoldandó feladatok, problémák, mint minden vállalkozásnál, de nagyságrendileg elhanyagolhatóak egy klasszikus üzlet beindításához képest.

 

 

Mindig tekints a jövőbe: Ha guruja leszel egy előfizetéses rendszernek, akkor szenvedéllyel fogod csinálni. Ha ügyesen, jól építed fel, akkor nem fogsz belefásulni. Nem ismerek olyan gurut, aki belefásult volna, hogy ő a guru 🙂 Igazán akkor fogod élvezni, ha már legalább 1000 előfizetővel rendelkezel. Mindig ez lebegjen a szemed előtt!

 

 

A megfelelő hozzáállás

 

 

Meg kell tanulnod, rá kell ébredned arra, hogy a Te feladatod a szolgálat! Másokat kell szolgálnod, másokat kell segítened. Akármilyen üzletben vagy, ezt a személetmódot kövesd. Ennek a következménye az lesz, hogy nagyon-nagyon jól fogsz élni. Emlékszem, amikor még a Schlingloff Sándor hanganyagait hallgattam, nagyon megragadott a szolgálat gondolata.

 

 

Akárcsak a vállalkozók többsége, régen én is beleestem a féktelen „pénzhajhászás” hibájába… Nem javaslom senkinek a pénzvadász szemléletmódot, mert hosszútávon nem képvisel értéket és ez bizony az eredményeken is meg fog látszani.

 

 

A közösségépítő modell előnyei

 

 

A fizetős rendszereknek nemcsak közvetlen, hanem közvetett előnyei is vannak.

 

 

• Befolyást szerzel.

• Márkát építesz.

• Kapcsolatokat építesz.

• A média előbb utóbb felkapja.

• Legfontosabb viszont az, hogy a bevételed robbanni fog!

 

 

Bevételrobbanás? Jól hangzik… Nézzük, mire is gondolok:

 

 

Képzelj el egy közösségépítő szolgáltatást, olyan témát, ami közel áll hozzád. Képzeld el azt, hogy ez a rendszer a tied! Tehát van egy tökéletesen leautomatizált, jól működő előfizetéses szolgáltatásod. Bevezetted a piacra, megtanultad a többlépcsős piaci bevezetést, szereztél partnereket. Van 300 előfizetőd. Tegyük fel, hogy olyan a rendszered, aminek a havi előfizetése nettó 5.000 ft. Ez 300 előfizetőnél, 1,5 millió havi bevételt jelent. Az évente 18 millió.

 

 

Ha egy olyan közösségépítő szolgáltatásod van, amelynek a havi díja nettó 10.000 ft, és van 500 tagod, – tehát piacra dobtad, foglalkoztál vele egy évig, sok pénzt visszaforgattál, reklámozásra, jött még több tag – akkor mekkora lesz a bevételed havonta? 5 millió. Mekkora lesz a bevételed évente? 60 millió. Ha 1000 előfizetőd van, havi 10000 forintos szolgáltatásra, akkor a bevételed évi 120 millió forint (ráadásul erre még a különböző upsell termékek, prémium illetve ráépített szolgáltatások, illetve a stratégiai együttműködések haszna is hozzáadódik)!

 

Gondolj bele: Kinél költik el az emberek, célközönség a pénzüket? Vagy nálad, vagy a konkurenciádnál. Előbb utóbb a közösségépítő modell elterjedt lesz. Ha a konkurenciád megcsinálja előtted, akkor attól a perctől ő lesz a piacvezető!

 

 

Rajongóváros
Register New Account
Reset Password