3.lecke

3. aranyszabály

 
A tervezés fontossága

 

 

Ha nem tervezel, mielőtt elindítasz egy vállalkozást, nem fogalmazod meg, hogy miért akarsz vállalkozni, nem is érdemes belevágnod. Sok vállalkozó hajt, dolgozik reggeltől estig, és folyamatosan csak panaszkodik. Holott a vállalkozásnak az lenne a lényege, hogy beleteszünk egy adag pénzt és energiát, utána viszont cserébe szabadok leszünk. Nagyon sokan úgy vállalkoznak, hogy a szabadságukat teljesen elveszítik. Én is beleestem ebbe a hibába. Tanulva hibáimon, amikor az első közösségépítő rendszerem kezdtem, azzal kezdtem, hogy leültem és megfogalmaztam azt a célt, álmot, amiért el akarom indítani. Megfogalmaztam a hosszú távú, legfőbb célom: Szabad akarok lenni. Természetesen több célom is van, de a végcél a szabadság!

 

„Ha nem álmodsz nagyot, nem fogsz nagyot dobni!” Szinte minden sikeres embernek, van egy közös tulajdonsága, mégpedig az, hogy mertek hatalmasat álmodni.

A sikerhez vezető emberi tulajdonságok:

 

  • céltudatosság,
  • kitartás,
  • jó szokások kialakítása,
  • rendszer,
  • kreativitás,
  • a kritika pozitív szemlélete
  • annak a képessége, hogy ha „lent vagy, mindig felállsz és erősebb leszel”

 

Ha vállalkozásod van, vagy most indítasz egyet, és nem foglalkozol az álmaiddal, céljaiddal, akkor egyrészt a siker nagy része elmarad, másrészt, pedig sokkal nehezebben fogsz kikerülni a munka mókuskerekéből.

 

A legdrágább dolog, amit soha nem tudsz pótolni, az az idő. Az idő múlik. Vissza nem lehet pörgetni. Ha látsz fantáziát egy közösségépítő rendszerben, akkor nem érdemes tétováznod. Bele kell vágnod! Most!


Megj.: Nagyon kiborultam, amikor kiszámoltam, mennyit veszítettem az miatt, hogy nem indítottam már 2009-ban egy közösségépítő rendszert. Aaaaaaaaaa! 🙂

 

Ha meginogsz, írd le, hogy mit szeretnél elérni. Mi a célod, mi motivál. Az motivál, hogy guru legyél? Az motivál, hogy passzív, stabil jövedelmed legyen? Az motivál, hogy elismert legyél? Legyen hírneved? Vagy az motivál, hogy gazdag legyél? Szabad legyél? Mi az, ami motivál? Mi a motivációs sorrended? Ha ezt megfogalmazod, sokkal könnyebben fogsz nekivágni a tervezésnek.

 

Kb. 6 hónap – 3 év kell ahhoz, hogy felépíts és leautomatizálj egy jól menő közösségépítő rendszert. Ez alatt azt értem, hogy sok tagod legyen, és minimális energia befektetéssel, magas profittal működjön.

 

Mikor lesz ez az idő kevesebb? Akkor, ha már van infoterméked, mert akkor már van némi tapasztalatod, valószínűleg már listád is. Ha van szakértő infoterméked, nagyobb listád, akkor még hamarabb el fogsz készülni. Az is segít, ha könyvet adtál ki, neved van a szakmában, vagy valahol vezető vagy.

 

De a legnagyobb segítséged az lesz, ha itt vagy köztünk és a csigaszedő nyugdíjasokhoz hasonlóan összegyűjtöd a legtöbb tudás és tapasztalatot, amit csak tőlünk megkaphatsz. Így fénysebességgel fog elkészülni és jól működni az közösségépítő rendszered.

 

Még egy fontos szempont:

 

Szánj elég időt tervezésre és felkészülésre. Ez az a kritikus tényező, amit nagyon-nagyon sokan kihagynak, amikor egy új szakmát, egy új vállalkozást kezdenek. Személy szerint ezt a hibát soha többet nem követem el. Ha valamibe belevágok, előtte tanulok, befektetek magamba, befektetek a tudásba. Ha valamiben nagy hasznot, nagy potenciált látsz, akkor fektess be a tudásba, hogy megszerezd. Később akár profittá váltva tovább is adhatod.

Rajongóváros
Register New Account
Reset Password