7. lecke

7. aranyszabály

 

Miért olyan fontos a személyes kapcsolat a közösség megtartásához

 

A személyes kapcsolat építi legjobban a közösséget. Ha rendezvényeket, előadásokat szervezel és minél nagyobb arányban eljönnek az előadásokra, annál jobban, gyorsabban és hatékonyabban épül a közösség.

 

Telemarketinges tipp: Van két telefonos leányzóm, aki elkezdett telemarketingezni, tehát gyakorlatilag felhívják a vevőimet és elmondják nekik, hogy van egy ingyenes előadás, ezt vegyék úgy, mint egy bónuszt és már is megkérdezik tőlük, hogy melyik időpontot választanák. Tehát nem azt kérdik meg, hogy eljön-e az előadásra, hanem azt, hogy melyik időpont a szimpatikusabb. Így nem azt kell eldönteniük, hogy eljöjjenek- e vagy sem, hanem hogy melyik időpontot válasszák. Ez egy apró taktikai húzás. Aki nemet mond, annak még megy egy email utókövetés, ami már kőkemény sales. Az eredmények kiválók, a vevőim 30-40% eljön előadásra, ahol a prezentáció után élő eladás következik, igen jó eredményekkel

 

Fontos! Minden nap tenni kell valamit azért, hogy új vevők legyenek, és minden nap tenni kell valamit a meglévő vevőkért. Ezt nem feltétlenül neked kell végezni – ha van egy fórumod, ott vannak moderátorok, azoknak csak ki kell adni egy csekklistában, hogy hogyan kell kommunikálni a tagok felé. Pl. minden nap be kell lépniük a fórumba, átnézni a fórumbejegyzéseket, a hülyeségeket kimoderálni és a fontos dolgokra válaszolni. Minden héten menjen ki egy email a tagoknak, azzal, hogy mi történt a fórumban, illetve bármilyen hírértékű újdonságot le lehet írni a heti körlevélben.

 

Ha nőtt az üzlet és van bevétel, akkor az a legfontosabb, hogy visszaforgasd egy részét már az elején. Képezz ki valakit, hogy vigye a salest és a marketinget.Ugyanis egy ideig elbírsz mindent, de később, ha erre a két nagyon fontos szegmensre van egy embered, sokkal hatékonyabb lesz az új vevők toborzása, szerzése.

 

Rajongóváros
Register New Account
Reset Password