8. lecke

8. aranyszabály

 

Egy nagyon jó hatásfokkal működő, többszintű kampány stratégia

 

 

Amikor a Spirituális anítások 2012-re közösséépítő weboldalamat vezettem be a piacra, csináltam egy mini launchot, ami három részből állt.

 

  • Az első egy „sózó” email volt, arról, hogy mi fog történni a jövő héten.
  • A második email feltüzelés, hogy hamarosan regisztrálhatsz egy ingyenes könyvet,
  • A harmadik email pedig az volt, hogy holnap reggel nyolctól regisztrálhatsz, de csak az első ötszáz tagnak jár a könyv.

 

A végén kiment még egy emlékeztető email, hogy még tart a regisztráció, még van 126 hely. Mikor lezártam a jelentkezést nem 500-an, hanem 2600-an jelentkeztek. Utána kitört a káosz, mert ötszázat ígértem az én listámra, ötszázat az egyik partnerem listájának. A végén valami iszonyú nagy szám kerekedett ki, 1 hétig tepertünk, hogy legyártsuk a könyveket és kipostázzuk. Nagy káosz volt, de működött. Azok, akik kérték a könyvet, értelemszerűen megadták a postázási címüket, visszaigazolás gyanánt pedig a telefonszámukat. A telemarketinges utókövető stratégia úgy nézett ki, hogy az első hívásnál visszaigazoltuk a rendelést, küldjük a könyvet, de egy hét múlva felhívhatunk-e, hogy véleményt kérjünk a könyvről. Ezek után sokkal fogékonyabbak lettek egy direkt telemarketinges eladásra, ami a második hívás volt. Ezután pedig egy 13 részes klasszikus emailkampány következett. Gyönyörűen működött a kampány, 3-4x annyi rendelést hozott, mintha pár emailban meghirdettem volna.

 

Többszintes jutalékrendszer

 

A másik nagyon jó dolog a többszintes jutalék rendszer. Nagyon jól tud működni. Van x számú aktív tagod. Azt mondod nekik: hozzatok be tagokat és azért ti kaptok valamit… Sőt, akár a 2.-3. szintért is lehet fizetni kisebb százalékot – ez eléggé motiváló szokott lenni. Persze lehet itt komplett MLM stratégiát kidolgozni, de lehet csak sima jutalékot adni – ez mind tőled függ. A lényeg az, hogy a tagok valamiért motiváltak legyenek, hogy behozzanak még tagokat. Ha van egy ilyen stratégiád, akkor egy csapásra könnyen megduplázhatod az ügyfeleid számát.

 

Rajongóváros
Register New Account
Reset Password