Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

8. lecke –

8. aranyszabály

 

Egy nagyon jó hatásfokkal működő, többszintű kampány stratégia

 

 

Amikor a Spirituális anítások 2012-re közösséépítő weboldalamat vezettem be a piacra, csináltam egy mini launchot, ami három részből állt.

 

  • Az első egy „sózó” email volt, arról, hogy mi fog történni a jövő héten.
  • A második email feltüzelés, hogy hamarosan regisztrálhatsz egy ingyenes könyvet,
  • A harmadik email pedig az volt, hogy holnap reggel nyolctól regisztrálhatsz, de csak az első ötszáz tagnak jár a könyv.

 

A végén kiment még egy emlékeztető email, hogy még tart a regisztráció, még van 126 hely. Mikor lezártam a jelentkezést nem 500-an, hanem 2600-an jelentkeztek. Utána kitört a káosz, mert ötszázat ígértem az én listámra, ötszázat az egyik partnerem listájának. A végén valami iszonyú nagy szám kerekedett ki, 1 hétig tepertünk, hogy legyártsuk a könyveket és kipostázzuk. Nagy káosz volt, de működött. Azok, akik kérték a könyvet, értelemszerűen megadták a postázási címüket, visszaigazolás gyanánt pedig a telefonszámukat. A telemarketinges utókövető stratégia úgy nézett ki, hogy az első hívásnál visszaigazoltuk a rendelést, küldjük a könyvet, de egy hét múlva felhívhatunk-e, hogy véleményt kérjünk a könyvről. Ezek után sokkal fogékonyabbak lettek egy direkt telemarketinges eladásra, ami a második hívás volt. Ezután pedig egy 13 részes klasszikus emailkampány következett. Gyönyörűen működött a kampány, 3-4x annyi rendelést hozott, mintha pár emailban meghirdettem volna.

 

Többszintes jutalékrendszer

 

A másik nagyon jó dolog a többszintes jutalék rendszer. Nagyon jól tud működni. Van x számú aktív tagod. Azt mondod nekik: hozzatok be tagokat és azért ti kaptok valamit… Sőt, akár a 2.-3. szintért is lehet fizetni kisebb százalékot – ez eléggé motiváló szokott lenni. Persze lehet itt komplett MLM stratégiát kidolgozni, de lehet csak sima jutalékot adni – ez mind tőled függ. A lényeg az, hogy a tagok valamiért motiváltak legyenek, hogy behozzanak még tagokat. Ha van egy ilyen stratégiád, akkor egy csapásra könnyen megduplázhatod az ügyfeleid számát.

 

Válasszon egy formátumot
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item