MI TÖRTÉNNE A FÖLDÖN, HA AZ INTERNET ÖSSZEOMLANA? 


0

A földünk nagy mértékben függ az internettől és azon kívül, hogy a legjobb magyar top 10 videókat sem nézhetnéd többet olyan dolgok történnének, amire valószínűleg soha nem gondolnál.
Nos addig amíg még van interneted, ne felejts el feliratkozni és likolni ezt a videót és ha ez megvolt akkor lássuk, hogy mi történne, ha az internet összeomlana.

kommunikációs problémák
Talán számodra se annyira meglepő az, hogy a legelső és egyben talán az egyik legnagyobb probléma a földünkön található összes internethálózat összeomlása esetén a kommunikációval lenne.
A telefonodat egy az egyben elfelejtheted, mivel azok a kábelek és satelitek, amik jelen pillanatban is lehetővé teszik számodra azt, hogy bárkit felhívhass, az internet nélkül egyáltalán nem működnének.
A telefonhívásokon kívül elfelejtheted az e-maileket, az sms-eket és a Facebook messengert is és valószínűleg egy olyan szolgáltatást kéne igénybe venned, amit talán még az életedben soha nem próbáltál ki, ami nem más mint a levélírás, majd a levél postai úton való feladása.
Elfelejtheted azt is, hogy a levélben feltett kérdéseidre pár percen belül választ kapsz, mivel a válasz megérkezésére minimum néhány napot kéne várnod.
a könnyű tudás megszűnik
csak néhány érintéssel a telefonodon keresztül olyan dolgokat tudhatsz meg amiről eddig fogalmad sem volt. Nos az internet nélkül elbúcsúztatsz a könnyű tudásszerzéstől.
Az embereknek ismét elő kéne venniük a porosodó antennáikat, hogy ezek segítségével a rádión, vagy esetleg a televízión keresztül hozzájussanak a legfrissebb hírekhez, vagy információkhoz.
Abban az esetben, ha egyetlen bizonyos információra lenne szükséged az egyetlen lehetőséged az egy könyvtár lenne, ahol be kéne érjed olyan könyvekkel és enciklopédiákkal, amik esetenként téves régi információkat tartalmaznak, mivel ezek nyilván nem frissülnek úgy, mint az internet.

élelmiszerválság
Egyetlen héttel azután, hogy a világ teljes internethálózata összeomlott, súlyos élelmiszervállság alakulna ki.
Nos ez egyrészt annak a pániknak lenne köszönhető ami az embereken eluralkodna, ami hasonló lenne ahhoz a pánikhoz, amit egy hatalmas hurrikán, vagy katasztrófa képes okozni.
A bizonytalan emberek a létező összes élelmiszert elkezdenék megvenni a boltokból és az internet hiányának köszönhetően az élelmiszeripari cégek ezeket képtelenek lennének pótolni, mivel ezen cégek is csak az internetkapcsolat miatt képesek gördülékenyen működni.
az internet nélkül az élelmiszertermelés leállni, ami azt jelentené,
hogy nem lenne mivel feltölteni az üzletek polcait.

lázadás
A hatalmas pániknak köszönhetően az emberek elkezdenének fosztogatni, épületeket és magántulajdonokat megrongálni, amit talán még a hatóságok se lennének képesek visszafogni, mivel ebben a helyzetben nem csak egy városról, vagy országról van szó, hanem a teljes föld népességéről.
Az internet és az információ hiánya nélkül a legtöbb kormány statáriumot rendelne el és kegyetlen módszerekkel próbálná meg megállítani a pánikoló embereket.
A rendőröket katonák és tankok váltanák és a lakosoknak olyan új szabályoknak kéne elegett tenniük, amiről az internet kényelmes világában még csak álmodni se mertek volna.

gazdasági válság
Az internet nélkül az emberek képtelenek lennének a bankkártyájuk használatára, ami sajnos azt jelenti, hogy senki nem lenne képes pénzt felvenni egy automatából.
A bankok szintén bezárnának, mivel az internet nélkül a bankok nem képesek ellenőrizni és hozzáférni egyetlen egy bankszámlához sem.
A tőzsdét befagyasztanák, ami olyan veszteségeket okozna a világ országai számára aminek a nagyságát szinte lehetetlen megállapítani.
A cégek amiknek a működése az internettől függ, csődbe mennének, ami egyik napról a másikra több millió embert tenne munkanélkülivé.

politikai válság
A világ legtöbb kormány által irányított hírszerzési ügynöksége teljes mértékben az internetnek köszönheti a különféle információk beszerzésének és megosztásának a lehetőségét.
Az internet nélkül ezek az ügynökségek képtelenek lennének ellátni a feladataikat, aminek az eredménye katasztrofális lenne.
Az kormánynak súlyos problémái adódnának az oktatással kapcsolatban is mivel ezek gördülékeny működéséhez az internet egy elengedhetetlen eszköz, ami ha összeomlana, nem lenne ami ezeket képes lenne pótolni.
Közlekedési problémák
A közlekedési lámpák olyan rendszerek segítségével működnek, amik szintén az internet adta lehetőségeket használják. Az internet nélkül a világ legtöbb közlekedési lámpája felmondaná a szolgálatot, ami hatalmas dugókhoz, vagy ami még rosszabb, balesetekhez is vezethetne.
A tömegközlekedés szintén bedobná a törölközőt, ami azt jelenti, hogy a vonatok, a buszok és a taxik az internet megszűnése után néhány órával már nem lennének képesek a menetrend betartására, vagy az utasok szállítására.

A világ vége…

Te mit tennél ha soha többé nem használhatnád az internetet?


0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Válasszon egy formátumot
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item