Sokkoló Módszerek, Amivel A FACEBOOK IRÁNYÍT TÉGED!


0

Sokkoló Módszerek, Amivel A FACEBOOK IRÁNYÍT TÉGED!

A közösségi média óriásai az emberek pszichológiai gyenge pontjait használják ki annak érdekében, hogy irányítsák a felhasználókat és ezzel egy időben a felhasználóknak az idejét és figyelmét is manipulálják tudják. Talán ez kicsit drámaian hangzik, de ez az a tény, amit az egykori ilyen cégek alkalmazottjai is nyíltan kijelentenek, mint ahogy azt a facebook egyik volt alkalmazottja, saun parker is megtette.
A gyorsétteremekhez hasonlóan, amik a zsíros és sós ételek iránti vágyaink kihasználásával tesznek szert rengeteg profitra, a facebook, a twitter és az instragam is megpróbál kihasználni minket és annyi időt elvenni az életünkből amennyit csak lehetséges.
Nos annak érdekében, hogy a nap végén mégis mi irányítsunk jobb ha tisztában vagyunk a módszerekkel, amiket ezek a weboldalak annak érdekében alkalmaznak, hogy kihasználják a mentális gyengeségeinket, felhívják a figyelmünket és hogy még több profitra tegyenek szert, ezért a mai videóban olyan sokkoló módszereket hoztam nektek, amivel a közösségi oldalak irányítanak minket.

A likok és megosztások

A likeokat és megosztásokat ezek az oldalak egy pozitív megerősítésként használják, ami arra készteti a felhasználókat, hogy rendszeresen visszatérjenek ezekre a felületekre.
Ha valaki likeolja , vagy megosztja a bejegyzésünket akkor erről azonnal értesítést kapunk, amit természetesen azonnal meg kell néznünk, hogy láthassuk azt, hogy ki mikor és mit reagált a bizonyos posztra.
Amikor egy felhasználó egy ilyen like vagy megosztás formájában megjelenő pozitív elismerésben részesül, akkor ez, a bizonyos személy szervezetében azonnali dopamin termelődést eredményez, ami egy boldog és elégedett érzést alakít ki.

A jutalmak
A nucleus accumbens az agyunk egy olyan része, ami a vágyaink kialakulásáért felelős és ez akkor a legaktívabb, amikor egy bizonyos jutalom elérésének a lehetősége is jelen van.
Az emberek imádják az ismeretlen dolgokat és egy olyan helyzetben, ahol a folyamat végkimenetele ismeretlen az emberek általában kitartóbbak, mivel kíváncsiak arra, hogy mi is lesz ennek az eredménye.

A negatív érzéseket is kihasználja

Az emberek hajlamosabbak a közösségi weboldalak meglátogatására, amikor valamilyen negatív érzés van jelen az életükben, mint például az unalom, vagy a sebezhetőség érzete.
Ezek a weboldalak elterelik az emberek figyelmét ezekről a negatív érzésekről így rögtön egyszerűbbnek tűnik majd a bizonyos személy élete, legalábbis addig biztos, míg ezeken a weboldalakon töltik az idejüket.

A társadalmi bizonyíték
A társadalmi bizonyíték elve azt mondja ki, hogy a legtöbb ember úgy tesz , mint a környezetében található emberek, annak érdekében, hogy a megfelelő és elfogadott viselkedést mutassa a körülötte lévő emberek számára.
Egy klasszikus példája ennek az egy petíció lehet.
Valószínűleg te is hamarabb aláírnál egy olyan petíciót, amit 1000-ből 900 ember aláírt, mint egy olyat, amit 1000-ből csak 100an írtak alá.


0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Válasszon egy formátumot
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item